Keukenloods.nl - Inbouwapparatuur en keuken specialist

Profiteer nu nog van de prijzen van 2018

Solo oven

Solo oven

Solo ovens zijn de standaard ovens met boven- en onderverwarming en zonder magnetronfunctie. Veel moderne solo ovens beschikken over draaiknoppen waarmee je de verschillende functies en temperatuur van de oven kunt instellen. Ook bediening met behulp van een touchscreen komt steeds vaker voor. De allernieuwste modellen in het assortiment van Keukenloods.nl kun je ook bedienen of in de gaten houden met een tablet of smartphone.

Assortiment solo oven

Belangrijke informatie

  • Ovens met een aansluitwaarde van meer dan 3,6 kW worden vaak geleverd zonder aansluitsnoer.
  • Spullen die kunnen beschadigen door warmte moet je niet in de buurt van de oven zetten.
  • Veel moderne ovens hebben een eigen elektriciteitsgroep nodig.
  • Maak de oven niet schoon met schuursponsjes en agressieve schoonmaakmiddelen.

Specificaties

1. Inbouw maten

Er zijn twee standaard inbouwmaten voor solo ovens, 45 en 60 centimeter hoog. Meet van te voren de nis in jouw keuken goed op om zeker te weten welke maat je nodig hebt. Houdt hierbij het meetlint of rolmaat strak om meetfouten te voorkomen. Bekijk vervolgens de maattekening van de oven om te kijken of deze past in de nis.

2. Aansluiten solo oven

De meeste solo ovens worden geleverd zonder aansluitsnoer. Controleer bij de aanschaf van een nieuwe oven of de aansluitkabel erbij zit of niet. Wanneer deze er niet bij zit moet je zelf een 5-aderige perilex stekker kopen. Dit type stekker is geschikt voor een perilex stopcontact, ook wel krachtstroomaansluiting genoemd. Controleer vóór de aanschaf van je nieuwe oven of de keuken al beschikt over een krachtstroomaansluiting. 

3. Bereidingssystemen

Een solo oven kan beschikken over verschillende systemen om eten klaar te maken. Met symbolen worden de verschillende bereidingssystemen op de oven aangegeven. Het meest gebruikte systeem is boven- en onderwarmte. Dit systeem gebruikt een verwarmingselement aan de boven en onderkant van de oven die tegelijkertijd even warm worden. De meeste ovens hebben ook de mogelijkheid om enkel boven of onder aan te zetten. De tweede meeste gebruikte systeem is hetelucht. Dit systeem gebruikt een ventilator om hete lucht door de oven heen te blazen. Hierdoor is de oven overal even warm. Ten slotte heb je nog de grillfunctie. Meer weten over de bereidingssystemen en symbolen die hierbij horen? Bekijk de blog Wat betekenen de symbolen op mijn oven?

Trends en ontwikkelingen

Pyrolyse

Veel moderne ovens beschikken over Pyrolyse, een zelfreinigingssysteem waarbij de over verhit wordt tot om en nabij 500 graden. Door deze hoge temperaturen worden aangekoekte etensresten veranderd is as. Dit kun je na deze reiniging gemakkelijk met een vochtig doekje uit de oven vegen.

Thermic Air ovens AEG

Thermic Air is een innovatie van AEG. Solo ovens met Thermic Air hebben gelijke warmte in de hele oven. Dus het maakt niet uit of jouw gerecht of baksel onder-, boven of middenin staat, je krijgt gegarandeerd perfecte bakresultaten. Daarnaast kan de bereidingstijd van je gerechten met Thermic Air tot 20% verminderd worden.

Siemens en Bosch VarioSpeed

VarioSpeed van Siemens en Bosch is een technologie die de bereidingstijd van jouw gerechten met maar liefst 50% kan verkorten.

Meer weten

Wil je meer weten over solo ovens? Bekijk de blog van Keukenloods.nl. 

Heb je hulp nodig bij het uitkiezen van een geschikte solo oven? Neem dan contact met ons op via 0226-355340.