• +3
  • Ross
  • Joep
  • Barry
  • Janneke
  • Ruud
  • Jaleel
  • Juan

Hoe maak je een magnetron schoon?

Hoe maak je een magnetron schoon?

Het reinigen van een magnetron met aangekoekte vetspetters kan een hele klus zijn. Gelukkig zijn er allerlei manieren om deze klus zo eenvoudig mogelijk te maken. Schoonmaakazijn en citroensap zijn twee middelen om de binnenkant van de magnetron weer schoon en fris te krijgen.

Plaats een magnetronbestendig schaaltje met wat water, schoonmaakazijn en citroensap op het draaiplateau en laat dit 6 minuten op de hoogste stand draaien.

Door de stoom die vrijkomt, wordt het vuil losgeweekt en kan het vuil zo worden weggeveegd met een doekje.

Echter, heb je een combimagnetron waar het vuil al een tijdje is aangekoekt? Dan kan het zijn dat andere maatregelen gewenst zijn.

Hiervoor kan je het beste groene zeep combineren met ammonia. Smeer de binnenkant en de losse onderdelen goed in met groene zeep, en plaats een schaaltje ammonia in de combimagnetron en laat dit een nacht (ongeveer 8 uur in de gesloten magnetron) staan. Dit zal alle hardnekkige vlekken en spetters losweken. Met een sponsje is het vuil nu los te boenen.

Waar maak je een magnetron mee schoon?

Er zijn verschillende natuurlijke middelen waar je een magnetron mee kunt reinigen. Citroensap, schoonmaakazijn, ammonia en groene zeep. Vanzelfsprekend wil je hier handschoenen, wat schone doeken en sponsjes bij gebruiken.

Waar maak je een magnetron mee schoon?

Meer advies nodig?

Krijg je bepaalde vlekken niet weg of heb je zelf andere tips voor het reinigen van een magnetron? Laat het ons weten! Wij zijn te bereiken via telefoon, e-mail en WhatsApp.

Neem contact met ons op
Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.