• +3
 • Ross
 • Joep
 • Barry
 • Janneke
 • Ruud
 • Jaleel
 • Juan

Gas op glas kookplaat

Gas op glas kookplaat

Op zoek naar een gas op glaskookplaat? Wij loodsen je erdoorheen!

Gaskookplaten zijn voordeliger in aanschaf dan inductie of keramische fornuizen. Veel keukens van bestaande woningen beschikken over een gasaansluiting waardoor je ook geen prijzige aanpassingen voor hoeft te doen bij de aanschaf van een nieuwe kookplaat.

De nieuwste innovatie van koken op gas is de gas op glas kookplaat. Pannen rusten op pannendragers welke gemonteerd zijn op een glazen ondergrond. Dit maakt het schoonmaken van de kookplaat makkelijker dan de traditionele gaskookplaat. Een ander bijkomend voordeel is het design van deze kookplaat. Gas op glas kookplaten zijn strak vormgegeven en passen perfect in jouw moderne keuken.

Top 10 gas op glas kookplaten

Assortiment gas op glas kookplaat

Belangrijke informatie

 • Gas op glas kookplaten worden zonder gasslang geleverd.
 • Je hebt voor koken op gas geen speciale pannen nodig.
 • Gebruik voor inbouw gas op glas kookplaten RVS gasslangen.
 • Rubberen gasslangen moeten regelmatig gecontroleerd worden op lekkage en elke 5 jaar vervangen worden.
 • Gebruik alleen gasslangen met een keurmerk.

Aansluiten gaskookplaat

Het aansluiten van een gas op glas kookplaat werkt hetzelfde als het aansluiten van een traditionele gaskookplaat. Het is niet heel lastig maar moet wel goed gebeuren. Bij het niet goed aansluiten kan er oververhitting of gaslekkage optreden wat gevaarlijke situaties kan opleveren. Bij twijfel adviseren wij altijd om de kookplaat te laten aansluiten door een professional. Het kost wat extra, maar je bent verzekerd van een veilige aansluiting, dat slaapt wel zo lekker.

Voor het aansluiten van een gas op glas kookplaat heb je een RVS gasslang met m24 koppelstuk en teflon tape (gastape) nodig. Gebruik geen rubberen gasslang, deze moeten regelmatig gecontroleerd worden op lekkage en elke 5 jaar worden vervangen. Ze kunnen door de warmte namelijk uitdrogen en scheuren waardoor er gaslekkage kan optreden. Voor inbouw kookplaten is een gasslang van RVS tegenwoordig verplicht.

Een gas op glas kookplaat kun je niet direct op de RVS gasslang aansluiten. Hiervoor gebruik je een m24 koppelstuk. Draai de tape vijf slagen rechtsom op het schroefdraad van de kookplaat, draai vervolgens het koppelstuk op de kookplaat. Sluit vervolgens de gasslang rechtstreeks aan op het koppelstuk. Hiervoor gebruik je geen tape, omdat er een rubberen ring in de slang verwerkt zit.

Wanneer je de gas op glaskookplaat heb aangesloten moet je goed controleren. Sla deze stap niet over! Wanneer er gas ontsnapt door een verkeerde aansluiting kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Smeer de slang en koppelingen in met sop, ontstaan er belletjes? Dan komt er gas vrij en is de aansluiting niet goed. Gebeurt er niks? Dan is alles goed aangesloten en kun je jouw nieuwe gas op glas kookplaat zonder problemen gebruiken.

Aansluiten gaskookplaat

Nismaten

Ga je op zoek naar een gas op glas kookplaat? Let goed op de uitsparing in jouw werkblad. Het zou jammer zijn als de nieuwe kookplaat niet in de uitsparing van je werkblad past. Dus hoe bepaal je welke maat je moet hebben? Het spreekt waarschijnlijk voor zich, maar meet hiervoor de breedte, diepte en beschikbare hoogte van de uitsparing op. Let er hierbij goed op dat de rolmaat strak staat zodat er geen meetverschillen optreden. Twijfel je? Meet dan voor de zekerheid alles twee keer op.  

Energieverbruik

Een gas op glaskookplaat verbruikt evenveel als een traditionele gaskookplaat, gemiddeld 60 m³ gas per jaar. Wanneer je dit vergelijkt met een inductie of keramische kookplaat, ben je op jaarbasis goedkoper uit dan met koken op gas.

Vind je dit wat aan de hoge kant? Bespaar dan gas tijdens het koken door het water aan de kook te brengen op half tot vol gas. Wanneer de saus of het water kookt draai je het gas terug naar de temperatuur waar de saus of het water net kookt. Meer gas zorgt er voor dat er meer stoom wordt geproduceerd en extra energie wordt gebruikt. Het zorgt er niet voor dat de temperatuur hoger wordt.

Energieverbruik

Vlambeveiliging

Gas op glas kookplaten beschikken bijna altijd over vlambeveiliging. Dit is een bewakingssysteem in de gaskookplaat. Loopt de pan over of gaat er een windvlaag door de keuken waardoor de vlam uitgaat? Dan stopt de brandstoftoevoer waardoor er geen gas vrijkomt.

Siemens gas op glas kookplaat
Smeg gas op glas kookplaat
Miele gas op glas kookplaat
AEG gas op glas kookplaat
Bosch gas op glas kookplaat
ATAG gas op glas kookplaat

Bosch FlameSelect

Er zitten vele voordelen aan het koken op een gas op glaskookplaat. Veel koks kiezen daarom ook voor koken op gas. Af en toe is het wel even lastig om te zien hoe hoog het vuur precies staat. Met de Bosch FlameSelect is dit verleden tijd. Deze gas op glas kookplaat beschikt over draaiknoppen met negen standen. Hierdoor weet je altijd hoe hoog het vuur staat.

ATAG Fusion Volcano gaspit

ATAG heeft drie jaar hard gewerkt aan de Fusion Volcano gaspit . Deze pit heeft een hete, kernachtige en verticale binnenvlam die gericht is op de onderkant van de wokpan. Ingrediënten worden hierdoor in een korte tijd dichtgeschroeid. De pit beschikt over een wokring die ervoor zorgt dat de wokpan stevig staat.

Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.