• +3
  • Ross
  • Joep
  • Barry
  • Janneke
  • Ruud
  • Jaleel
  • Juan

Hoe bouw je een kookplaat in?

Hoe bouw je een kookplaat in?

Het inbouwen van een kookplaat is een nauwkeurig klusje. Als je een oude kookplaat vervangt voor een ander type kookplaat (met andere afmetingen, verwarmingstechniek of aansluitwaarde) dan is het raadzaam om de kookplaat te laten installeren door een erkende elektricien. Dit geldt ook voor het installeren van kookplaten in nieuwe woningen. Maar vervang je een oude kookplaat voor een nieuwe met dezelfde afmetingen, verwarmingstechniek en aansluitwaarde? Dan kun je het eenvoudig zelf doen. 

Gaskookplaat vervangen

Draai altijd eerst de gaskraan dicht voordat je de oude gaskookplaat verwijderd. Ontkoppel vervolgens de gasslang en de elektriciteitskabel van de kookplaat. Controleer of de kookplaat nog aan de onderkant met klemmen aan het werkblad is bevestigd. Als dat niet zo is, kun je de kookplaat uit de uitsparing tillen. Bevestig vervolgens de gasslang aan de nieuwe gaskookplaat, plaats de afdichtband rondom de opening in het werkblad en laat de kookplaat voorzichtig in de uitsparing zakken. Bevestig de kookplaat vervolgens aan het werkblad en sluit de gasslang aan op de gaskraan. Zorg ervoor dat de gasslang goed bevestigd is en gebruik eventueel voor extra afdichting teflon/gastape. Steek dan de stekker in het stopcontact en draai de gaskraan weer open.

Gaskookplaat vervangen

Keramische of inductie kookplaat vervangen

Haal de stekker van de oude kookplaat uit het stopcontact. Als je de bevestiging van de kookplaat aan het werkblad hebt losgedraaid, kun je de kookplaat voorzichtig uit de uitsparing lichten. Bevestig vervolgens de stekker heel nauwkeurig aan de aansluitkabel van de nieuwe kookplaat. Plak daarna de afdichtband rondom de opening in het werkblad. Laat de kookplaat voorzichtig in de uitsparing zakken. Indien mogelijk, bevestig de kookplaat met klemmen aan het aanrechtblad. Inductie kookplaten hoef je vaak niet te bevestigen omdat het gewicht de kookplaat op zijn plaats houdt. Steek vervolgens de stekker in het stopcontact.

Keramische of inductie kookplaat vervangen

Wat kost het laten installeren van een kookplaat?

Het installeren van een kookplaat is een precieze klus. Wil je het monteren liever overlaten aan professionele monteurs? En garantie behouden op de aansluiting en op de kookplaat? Keukenloods.nl biedt vakkundige installatie voor alle inbouwapparatuur. Montagekosten zijn € 95,- voor het eerste apparaat en € 45,- voor elk extra apparaat, tenzij anders vermeld. Heb je verder nog vragen over het installeren van een kookplaat? Neem dan contact met ons op.

Wat kost het laten installeren van een kookplaat?

Meer advies nodig?

Is jouw vraag hierboven niet beantwoord? Of wil je graag meer gedetailleerd advies over het inbouwen van jouw nieuwe kookplaat? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via WhatsApp, e-mail en per telefoon. Onze productspecialisten helpen je bij het correct inbouwen van je kookplaat.

Neem contact met ons op
Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.