Keukenloods.nl - Inbouwapparatuur en keuken specialist

  • +6
  • Jeroen
  • Patrick
  • Mario
  • Charlotte
  • Gerald
  • Remi
  • Lennard
  • Jari
  • Jamie
Profiteer nu nog van de prijzen van 2020

Vrijstaande koffiezetapparaten

Vrijstaande koffiezetapparaten

Vrijstaande koffiezetapparaten zijn in veel verschillende soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. De vrolijk gekleurde koffiezetters van merken als Smeg en KitchenAid zijn mooi te combineren met andere producten uit dezelfde design-lijn. 

Top 10 vrijstaande koffiezetapparatenAssortiment vrijstaande koffiezetapparaten

Soorten vrijstaande koffiezetapparaten

Espressomachines 
Bij het maken van een kopje espresso wordt een kleine hoeveelheid water door fijn gemalen koffie geforceerd. De sterkte is zelf in te stellen door de maalgraad van de bonen. Hoe fijner de bonen gemalen worden hoe sterker de Espresso. Espresso is de basis van veel populaire koffiesoorten zoals, cappuccino, café latte en macchiato. Met een espressomachine heb je dan ook met één druk op de knop een heerlijk verse kop koffie, precies naar jouw wens.

Snelfilter koffiezetapparaten 
Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een ouderwets kopje filterkoffie. Zogenoemde snelfilter koffiezetapparaten zijn dan ook aan een flinke opmars bezig. Het grote voordeel van filterkoffie is dat je snel een kan of meerdere kopjes koffie kunt zetten. Snelfilter koffiezetapparaten hebben een waterreservoir die het water kookt en in de filterhouder met filter en koffie druppelt. Verse koffie druppelt vervolgens vanuit de filterhouder in de koffiekan die op een warmhoudplaat warm wordt gehouden.

Éénkops-koffiezetapparaten 
Naast de snelfilter koffiezetapparaten is het éénkops koffiezetapparaat ook populair bij consumenten. Onder deze categorie vallen onder andere de welbekende Senseo, Nespresso en Dolce Gusto koffiezetapparaten. Ze kenmerken zich aan het feit dat ze één of twee kopjes koffie tegelijk kunnen zetten. Afhankelijk van het type kun je er gewone en speciale koffiesoorten mee maken zoals cappuccino, latté en macchiato. Deze koffiezetapparaten gebruiken veelal voorverpakte koffie geschikt voor eenmalig gebruik, hierbij kun je denken aan koffiepads of cups.

Hoeveelheid koffie

De hoeveelheid koffie die het koffiezetapparaat kan produceren hangt af van het soort apparaat en de grootte. Filterkoffiemachines kunnen de meeste koffie in één keer produceren. Dit varieert per apparaat ongeveer tussen 1 en 1,5 liter.

De hoeveelheid koffie die een espressomachine kan produceren hangt vooral af van de capaciteit van het waterreservoir. Maar ook maakt de grootte van het apparaat uit. Handmatige espressomachines kunnen vaak maar een of twee kopjes per keer produceren zonder dat het apparaat moet worden bijgevuld. Automatische espressomachines kunnen meerdere kopjes achter elkaar produceren (vaak tussen de 10 en de 15 kopjes). Daarna moet vaak het koffiedikbakje geleegd worden.

Schoonmaakbaarheid

Qua schoonmaakbaarheid kun je stellen dat handmatige espressomachines het meeste tijd kosten om te reinigen. Automatische espressomachines hebben vaak een reinigingsprogramma waarbij je een kalktablet moet toevoegen. De onderdelen van filterkoffiezetters kun je gemakkelijk omspoelen en in sommige gevallen in de vaatwasser plaatsen. Bij alle soorten koffiemachines is het verstandig om eens per dag het water te verversen.

Bereidingstijd

Bij filterkoffiemachines duurt het ongeveer 5 à 6 minuten voordat je een gevulde koffiepot hebt.

Espressomachines hebben vaak een kwartier tot half uur nodig om op te warmen. Daarna duurt het ongeveer een halve minuut voor ieder kopje koffie.

Siemens koffieautomaat
Smeg koffieautomaat
Delonghi koffieautomaat
AEG koffieautomaat
Moccamaster koffieautomaat
KITCHENAID koffieautomaat

Home Connect

De luxe EQ9 koffiezetapparaten van Siemens zijn uitgerust met Home Connect. Met deze applicatie kun je op je smartphone het apparaat activeren. Ook kun je jouw favoriete kopjes koffie opslaan in de coffeePlaylist. Wil je je koffie graag iets sterker of bijvoorbeeld minder bitter? Dan kun je dit ook gemakkelijk met de app instellen.  

Gerald

Bereikbaar voor al je vragen

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.