• +3
  • Ross
  • Joep
  • Janneke
  • Lino
  • Ruud
  • Jaleel
  • Juan

Wat verbruikt een koelkast?

Wat verbruikt een koelkast?

Het is handig om te weten wat een koelkast verbruikt. Dit kan per apparaat namelijk flink verschillen. Een koelvriescombinatie met energielabel B verbruikt ongeveer 120 kWh per jaar aan stroom. Een (ouder) model met label E verbruikt 230 kWh per jaar: dit is bijna twee keer zoveel. Dat scheelt elk jaar dus 110 kWh.

Een Amerikaanse koelkast verbruikt ongeveer 35% meer stroom dan een reguliere koelkast, omdat deze een stuk groter is. Daarom kan deze voor je portemonnee en het milieu een afrader zijn.

Een zuinige koelkast of vriezer scheelt veel geld en is een stuk beter voor het milieu. Een belangrijke leidraad is dus het energielabel: ga voor een koelkast met een (donker)groen label als je een zuinig apparaat wilt.

Besparen met een Liebherr koelkast

Kiezen voor een Liebherr koelkast betekent niet alleen investeren in kwaliteit en duurzaamheid, maar hiermee kun je ook besparen. Door je oude koelkast te vervangen door een energiezuinig Liebherr model, kun je jaarlijks tot wel €150 besparen.

Daarnaast beschikken Liebherr koelkasten over BioFresh technologie, waarbij speciale lades ervoor zorgen dat voedsel tot drie keer langer vers blijft.

Met de hoogwaardige koelkasten van Liebherr bespaar je dus zowel op je boodschappen als op je energierekening

Op zoek naar een nieuwe koelkast?

Op zoek naar een nieuwe koelkast? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben een grote selectie van koelkasten voor je om uit te kiezen. Of je nu op zoek bent naar een kleine koelkast voor je appartement of een grote voor je huis, wij hebben precies wat je nodig hebt. En als je niet zeker weet welke maat je nodig hebt, kan onze handige keuzegids je helpen dat uit te zoeken. Dus waar wacht je nog op? Bekijk onze selectie en vind vandaag nog de perfecte koelkast voor jouw huis!

Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.