• +3
  • Alex
  • Lino
  • Raoul
  • Ruud
  • Jamie
MEGA Verbouwingsopruiming Zaandam. Keukens en apparatuur tot 70% korting! Klik voor meer info.

Wat kost een afzuigkap?

Wat kost een afzuigkap?

De prijs van een afzuigkap kan onderling enorm verschillen. Welk type afzuigkap je heb je nodig? Welke luchtafvoer wordt er gebruikt? En welke materiaal wordt er gebruikt?  Zet je alle factoren tegen elkaar af, dan betaal je gemiddeld voor een reguliere afzuigkap, een eenvoudig model of een model met luxere opties, tussen de € 350,- en de € 1.100,-. Kies je bewust voor een afzuigkap uit het hogere segment, dan zal de gemiddelde prijs ook stijgen naar € 2.000,- tot wel € 4.000,-.

Recirculatie afzuigkap of afzuigkap met luchtafvoersysteem
De werking van een recirculatie afzuigkap is volledig anders dan een afzuigkap die is aangesloten op een eigen luchtafvoersysteem of op een centraal luchtafvoersysteem. Hoewel de prijs van een recirculatie afzuigkap iets duurder is, zullen de prijzen van beide soorten afzuigkappen vergelijkbaar zijn. Een recirculatie afzuigkap hang je namelijk gemakkelijk op aan het plafond en een kast en je bent klaar. Bij een afzuigkap dat aangesloten wordt op een luchtafvoersysteem moet je ook rekening houden met aanleg of aanpassing van het luchtafvoersysteem. Je bent dan misschien goedkoper uit met aanschaf van de afzuigkap, maar de kosten voor je luchtafvoersysteem brengen de prijs op gelijke hoogte als een recirculatie afzuigkap.

Het type afzuigkap
Er zijn verschillende typen afzuigkappen verkrijgbaar, die voor een groot gedeelte de prijs beïnvloeden. De traditionele wandschouw afzuigkap is het meest gekozen type. Er zijn hiervan eenvoudige modellen, maar ook zeer luxe uitvoerde modellen. Zo zijn er schuine afzuigkappen, waardoor je je hoofd niet meer hoeft te stoten. De gemiddelde prijzen voor wandschouw afzuigkappen liggen tussen de € 200,- voor een eenvoudig klassiek model tot € 2.000,- voor de meest luxe uitvoering. Een afzuigkap boven een kookeiland zal in de regel duurder zijn dan een wandschouw afzuigkap. Reken op een gemiddelde prijs vanaf € 1.000,-. Plafondunits zijn zeer stijlvolle afzuigkappen, die nooit in de weg hangen en stijlvol in het plafond zijn weggewerkt. Het spreekt voor zich, dat een plafondunit dan ook duurder is. Gemiddeld betaal je hier een prijs vanaf € 1.100,- voor.

Het materiaal van de afzuigkap
Voor een klein gedeelte beïnvloedt ook het gebruikte materiaal van een afzuigkap de prijs. Hiermee wordt het design van een afzuigkap bepaald. Kunststof zal goedkoper zijn dan metaal, aluminium of glas. De regel is dat hoe meer design en dus duurdere materialen er in de afzuigkap verwerkt zitten, des te duurder de afzuigkap.

Overige factoren die de prijs beïnvloeden
Er zijn nog enkele factoren waar je eventueel rekening mee moet houden die van invloed zijn op de aanschafprijs voor een afzuigkap. Heb je bijvoorbeeld een kookplaat die buiten de standaardmaten valt, dan zul je ook een bredere afzuigkap nodig hebben. Een logisch gevolg hiervan is dat er ook een zwaardere en dus duurdere motor nodig is. Tegenwoordig is ook het energielabel belangrijk. Een afzuigkap met een energielabel A+ zal in een duurdere prijsklasse vallen dan een afzuigkap met energielabel C of D. Houd bij aanschaf van een afzuigkap ook rekening met terugkerende kosten, zoals het vervangen van vetfilters en ook de koolstoffilters bij een recirculatie afzuigkap.

Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.