Keukenloods.nl - Inbouwapparatuur en keuken specialist

  • Lino
  • Ruud
  • Matthias

Parallel keuken

In een parallel keuken zijn twee rechte keukens tegenover elkaar geplaatst, met een doorgang ertussen. Ideaal als je bijvoorbeeld een brede gang hebt van de woonkamer naar de eetkamer. Met een parallelle keuken kun je de ruimte optimaal benutten en evengoed een doorloop behouden. Bij het ontwerpen van een parallel keuken dien je rekening te houden met een aantal factoren. Hieronder bespreken we de drie belangrijkste punten die cruciaal zijn voor jouw ideale parallel keuken.

Ruimte tussen keukendelen

We adviseren een doorgang van tussen de 120 en 200 cm breed. Zo heb je nog genoeg ruimte om langs elkaar te lopen en om de keukendeurtjes goed te kunnen openen. Je kunt er ook voor kiezen om aan een kant een rechte keuken te plaatsen met werkblad en aan de andere kant een apparatuurkast. Houd daarnaast rekening met de werkdriehoek (afstand tussen kookplaat, spoelbak en koelkast). Hoe minder stappen je in deze driehoek hoeft te zetten, hoe beter

Doorgang parallel keuken

Belichting van de parallel keuken

Houd ook rekening met de belichting van de keuken. Met lichte (glimmende) kleuren kun je natuurlicht gemakkelijk reflecteren in je woning. Donkere keuken kleuren absorberen het licht en kunnen de ruimte donkerder laten aanvoelen. Als er geen natuurlijk licht aanwezig is in de ruimte van de parallel keuken, kun je ook creatief met kunstlicht omgaan. Er bestaan zelfs ledspots waarmee je daglicht kunt nabootsen.

belichting van de parallel keuken

Diepte van de keuken

Je kunt ook nog variëren in de diepte van het werkblad (afstand tot aan de wand). Als de doorgang van de parallel keuken breed genoeg is, kun je de diepte van het werkblad aan een kant bijvoorbeeld vergroten. Zo kun je meer kwijt op je aanrechtblad en beschik je over diepere keukenkasten.

Diepte van de keuken

Voorbeelden van parallel keukens

Om je een beter beeld te kunnen geven van parallel keukens, kun je het beste onze showroomkeukens bekijken. Hier vind je een aantal voorbeelden van parallel keukens. Het voordeel van deze keukens is, dat je ze ook in het echt in de filialen kunt bekijken. Onze keukenspecialisten kunnen dan al je vragen beantwoorden.

Voorbeeld van parallel keukens

Parallel keuken kopen

Wil je weten of een parallel keuken een goede oplossing is voor jouw woning? Ga dan lekker los in onze 3D keukenplanner. Hierin kun je je beschikbare ruimte nabootsen en je eigen keuken ontwerpen. Heb je daar geen zin in of laat je het liever aan ons over? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ook een vrijblijvende afspraak maken in een van onze filialen.

Parallel keuken kopen