Keukenloods.nl - Inbouwapparatuur en keuken specialist

  • Remi
  • Ruud
  • Thomas

Nostalgische keuken

Een nostalgische keuken is tegenwoordig erg populair. Met een nostalgisch uiterlijk aan je woning beleef je de historische tijd van vroeger en haal je direct gezelligheid in huis. Een keuken in een nostalgische stijl zorgt voor een knus en warm gevoel. Een nostalgische keuken lijkt erg op een landelijke keuken. Beide hebben ze een ouderwets gezellige stijl. Hiermee biedt een nostalgisch ingerichte keuken de perfecte basis voor sfeervolle avonden met de familie.

Haal gezelligheid in huis met een nostalgische keuken

Met een nostalgische keuken haal je direct de sfeer van vroeger in huis. Voor het verkrijgen van een nostalgische uitstraling van de keuken, wordt vaak gekozen voor een landelijke stijl. Hierbij is de keuken meestal gemaakt van hout of steen en heeft een sierlijke afwerking, bijvoorbeeld van de keukendeurtjes of keukengrepen. Toch hoeft een nostalgische keuken alles behalve ouderwets te zijn: er wordt namelijk gebruik gemaakt van moderne materialen en apparatuur. Zo kom je niets te kort in je sfeervolle nieuwe keuken.

Nostalgische keuken

Details van een nostalgische keuken

Nostalgische keukens hebben veel verschillende authentieke details. De keukenkasten zijn voorzien van sierlijke randen en opvallende zilveren of gouden keukengrepen. Je ziet nostalgische keukens vaak in het wit of hout, maar tegenwoordig zie je ze ook steeds vaker in andere verschillende kleuren. Veel nostalgische keukens zie je nu in het grijsblauw, olijfgroen of zelfs in het rood. Toch blijven de houten elementen aanwezig om die nostalgische sfeer te behouden. Daarnaast zie je vaak grote ouderwetse fornuizen en zijn de keukens voorzien van een sierlijke nostalgische keukenkraan en stenen spoelbak. Hierbij zie je veel stenen werkbladen en wordt er veel gebruik gemaakt van sierlijke kleine tegeltjes op de achterwand.   

Spoelbak steen zwart

Weet jij al welke keukenstijl jouw favoriet is?

Wil jij niets liever dan een authentieke nostalgische keuken? Keukenloods.nl heeft een uitgebreid aanbod aan nostalgische keukens. Wil je ze liever in het echt bewonderen? Kom dan eens langs in een van onze showrooms! Wil je meer informatie over onze nostalgische keukens? Maak dan een afspraak in een van onze vestigingen. Dit kun je heel eenvoudig doen door het contactformulier in te vullen óf door te bellen naar 0226-355340.

Nostalgische keukendetails