Keukenloods.nl - Inbouwapparatuur en keuken specialist

  • Lino
  • Ruud
  • Matthias

Industriële keuken

Er zijn oneindig veel keukenstijlen beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan moderne keukens, landelijke keukens of design keukens. Een hele stoere keukenstijl die niet aan dit rijtje mag ontbreken is de industriële keukenstijl. Deze keukenstijl zie je steeds vaker en is dan ook helemaal in opkomst. Hieronder zullen we je meer vertellen over deze opvallende en robuuste keukenstijl.

Wat is een industriële keuken precies?

Een industriële keuken heeft vaak grove materialen waardoor er een stoer uiterlijk gecreëerd wordt. Deze keukenstijl is dan ook zeker te vergelijken met een stoere keuken. Een industriële keuken kenmerkt zich doordat de keuken niet tot in de puntjes is afgewerkt zoals bijvoorbeeld bij een moderne of klassieke keuken. Bij een industriële keuken zie je vaak ruwe randen met houten en betonnen elementen. Bij deze keukenelementen is een bakstenen muur heel gaaf. Bakstenen zijn er in veel verschillende kleuren, hierdoor kan je alle kanten op met het kleurgebruik. Bakstenen geven ook vaak het robuuste effect aan een keuken met industriële stijl. Om de keuken helemaal af te maken wordt er vaak gebruik gemaakt van groot en opvallend apparatuur. Denk aan een vrijstaand fornuis met grote ronde stoere knoppen.

 
Lichtgrijze eilandkeuken

Welke materialen en kleuren worden er gebruikt bij een industriële keuken?

Bij een industriële keuken wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van robuuste materialen. Deze materialen bepalen de stijl van de keuken. Gebruikte materialen zijn beton, hout, RVS en metaal. Een stoer betonnen werkblad met houten keukenkasten geven een hele gave industriële uitstraling. Kleuren zoals zwart, bruin en grijs zijn erg gebruikelijk bij industriële keukens. Felle kleuren zoals rood en geel zie je meestal niet. Tot slot zijn industriële keukens vrij ruimtelijk ingedeeld en zijn ze beschikbaar in verschillende keukenopstellingen.

Grijze keukenkast

Is een industriële keuken jouw droomkeuken?

Droom jij al over je toekomstige industriële keuken? Wacht dan niet en bekijk ons veelzijdige assortiment op onze website óf bekijk onze industriële keukens met eigen ogen in een van onze showrooms Onze deskundige keukenadviseurs staan voor je klaar om je te voorzien van persoonlijk advies. Wij zorgen ervoor dat je dromen over jouw industriële keuken uitkomen. Je kan een afspraak maken of even bellen naar 0226-355340.

Robuuste keukenkasten